Boek

"De Wereld verbeteren, een kwestie van

Willen en Doen"


BOEK


Droom van een vrijbuiter


...voor Lidia

Tien jaar Stichting Willen en Doen

Samen delen en voor elkaar zorgen werd Wil Groot, afkomstig uit een katholiek gezin met zestien kinderen, met de paplepel ingegoten. Als kind wilde hij missionaris worden, net als zijn tante Afie. Jaren later kreeg Wil een boek met aidsverhalen in Afrika in handen. Deze verhalen raakten hem, mede omdat hij inmiddels zelf hiv-positief was. Die nacht had hij een droom, over weeskinderen in Zuid-Afrika waarvoor hij een huis zou bouwen. De volgende dag besloot hij: ik ga dit gewoon doen. Niet veel later stapte Wil op het vliegtuig naar Zuid-Afrika, en Stichting Willen & Doen was geboren.

Droom van een vrijbuiter werpt een unieke blik op het werk van Wil Groot en Stichting Willen & Doen. Wat doet Wil eigenlijk als kwartiermaker? En hoe worden acties op touw gezet? Waar loop je tegenaan in een land dat in bijna alles verschilt van het onze?

Wil komt regelmatig in opmerkelijke situaties terecht. Kijk door de ogen van deze bijzondere moderne missionaris naar het huidige Zuid-Afrika en haar inwoners. Een land dat prachtig en tegelijkertijd keihard is. Een beschadigd land, maar met hoop voor de toekomst.

PRESENTATIE


De presentatie in de Beurs van Berlage was werkelijk een succes, zoals te zien is hierboven. Veel dank aan Robert Witlox, Martin Spee en Peter Faber.


Mijn dank gaat uit naar iedereen die mij heeft geholpen op mijn pad, om mijn Droom te verwezenlijken.

Locatie

Beurs van Berlage

Damrak 243, Amsterdam

Wanneer:

29 Juli 2018

17:00 tot 20:00

...Toegang is gratis!


Fotogallerij

Hier vindt u de foto's in kleur, die in het boek 'Droom van een Vrijbuiter' zijn gepubliceerd.

Zie meer


NH - Nieuws

Wil Groot uit Hauwert schrijft boek over strijd tegen HIV

Zie meer


Boek bestellen

Via contact pagina

Copyright @ All Rights Reserved