Little Angel

"De Wereld verbeteren, een kwestie van

Willen en Doen"


OSCAR ROMERO - LITTLE ANGEL

Functies: Zuid Afrikaans onderwijs

Leiding: Mavis, Sweetnes en gemeenschap.

Locatie:  Dichtbij Mdumbi, Transkei

Status: Zelfredzaam. In samenwerking met Willen & Doen

Periode: 11 oktober 2013 - nu

De opening vond plaats op 11 oktober 2013. De hele gemeenschap was aanwezig. Daarbij ook de vertegenwoordigers van de ministeries van onderwijs, sociale zaken en gezondheid. Ook zij stonden versteld van de saamhorigheid van de gemeenschap. Mavis kreeg al vrij snel groen licht van Sociaal Development, het ministerie die kinderopvang financieel steunt.

In 2012 leerde wij Mavis kennen. Zij gaf les aan 60 kinderen in een kamertje van 16 vierkante meter. Mavis is vanwege een ziekte moeilijk ter been, dus verplaatst zich in een rolstoel. Ik ontmoette haar al lesgevend, zie foto. In 2013 werd er onder leiding van Selina Arends een nieuwe crèche gebouwd. Dit werd gedaan door de gemeenschap.

Op 2 mei 2013 voerde de Oscar Romero school actie en zij haalde daarbij 7500€ bij elkaar. Een eerdere actie ook op deze school had 2500€ binnengebracht. Dit was het budget voor de crèche. Uiteindelijk hebben wij 2000€ meer geïnvesteerd. Chapeau voor de leerlingen van Oscar Romero. Zij hebben eraan bijgedragen dat er nu een Oscar Romero crèche staat in Zuid Afrika.

Oscar Romero – Little Angel loopt goed en geheel zelfredzaam. Er is een grote moestuin aangelegd. Zij worden ondersteund door Lunchbox die droog voedsel zoals o.a rijst, mais en suikerbonen sponsort. Daarbij sponsort stichting Nam de pap wat de kleintjes krijgen bij het ontbijt.